Träna tillsammans

Träna tillsammans

En av de stora fördelarna med att vara med i en idrottsförening är att man kan träna tillsammans! Det är oerhört mycket lättare att verkligen ta sig ut i spåret en blåsig januarikväll, när man vet att vännerna i föreningen väntar på en.

Motivera varandra

Genom att träna tillsammans kan man också uppmuntra och motivera varandra att verkligen ta sig iväg till träningen eller att våga ta nästa steg för att kunna utvecklas. Om man längtar efter att ställa upp i en tävling, så underlättar det också om man har vänner som också ska delta. Om du är med i en idrottsförening kan du både vara en motivator för andra och samtidigt få motivation från dina kamrater. Det är många som aldrig skulle börja träna, om det inte vore för stödet från kompisarna i klubben.

Sätt upp mål

Det är alltid roligare att arbeta mot mål. Om du är med i en fotbollsklubb så blir serien ett mål i sig och varje match ett delmål. Men, om du inte tränar en lagidrott eller deltar i matcher, kan du sätta upp ett mål tillsammans med vännerna i idrottsföreningen. Om du rider på en ridskola kan målet vara att våga ställa upp i en tävling, om du är med i en skidklubb kan målet vara att åka Vasaloppet och oavsett sport, så kan alla utmana sig med ett lopp. Det är viktigt att ha mål för att kunna utvecklas, annars finns det en risk att du inte får bättre kondition eller mer muskler. Försök att hitta ett mål som ni är flera som vill uppnå, då kommer ni att kunna peppa varandra för att lyckas.

Ett bra sätt att både utmana kroppen och fördjupa gemenskapen är genom att ni anmäler er till en tävling. Det lättaste är att delta i ett lopp där man både kan löpa och promenera, som Tjejmilen (om ni bara är tjejer) eller Blodomloppet. Även om den idrott som ni utövar inte är löpning, så kommer träningen att bli ett bra komplement till den vanliga träningen – oavsett idrott är det alltid bra att kunna jogga en mil. Att delta i ett lopp tillsammans stärker också gemenskapen, särskilt om ni behöver åka iväg till en annan stad. Ni kan också sätta upp en lapp på anslagstavlan i er idrottsförening om att ni ska tävla – ifall fler också vill delta!

dante